Home » טיפול פיזיותרפיה לקשישים

טיפול פיזיותרפיה לקשישים

פיזיותרפיה לקשישיםטיפולי פיזיותרפיה מסוגים שונים נועדו להתמודד עם מחלות, תאונות ונזקים שונים, שיכולים ללוות את האדם בכל גיל. יחד עם זאת, ישנה חשיבות מיוחדת לטיפולים אלה עם העלייה המתמדת באורך החיים בקרב האוכלוסייה הכללית.

קשישים, בני גיל הזהב, מועדים יותר מהצעירים להיפגע כתוצאה ממחלות גיל שונות, ממצב שבו העצמות נעשות שבירות, ממחלות נשימה ומפגיעות במערכת העצבים. בכל המקרים הללו ובמקרים רבים אחרים ניתן לקשיש לצד טיפול תרופתי או נפשי גם טיפול על ידי פיזיותרפיסטים מוסמכים.

הזכאות לטיפול

הזכות לטיפולים פיזיותרפיסטים בקרב קשישים מתחילה בסל הבריאות. מכיוון שכל האוכלוסייה בישראל זכאית לסל של טיפולים רפואיים ברמה בסיסית (אך רחבה למדי ביחס לעולם), הרי שאין פלא שטיפולי פיזיותרפיה נכללים בסל זה.

לאור העובדה שכל בני גיל הזהב מבוטחים באמצעות אחת מקופות החולים, הרי שמגיעה להם מכסת טיפולים שנתית של עד 12 טיפולים לשנה. יש לציין שמדובר על טיפולים שנועדו למצב כרוני, מתמשך. כאשר מדובר על פציעה בתאונה, כגון נפילה למשל, זכאי הקשיש לטיפול ללא הגבלה של מספר המפגשים, עד להחלמה או להטבה משמעותית.

מעבר לזכות הבסיסית, של 12 הטיפולים, זכאים מרבית הקשישים לטיפול נוסף, בכפוף להשתתפות עצמית. כאן מדובר על אנשים שבחרו לרכוש ביטוח משלים באמצעות קופת החולים, צעד שאותו בחרו לעשות מרבית תושבי ישראל, הצעירים והמבוגרים כאחד.

מקום הטיפול

אחרי שראינו את הזכאות למכסת טיפולים עבור קשישים הזקוקים לפיזיותרפיה, נספק בקצרה על המקומות השונים שבהם מבוצעים הטיפולים.

  • הטיפול בבית החולים – כאשר מדובר על פגיעה שמצריכה אשפוז בבית חולים, בין אם מדובר בעצם שבורה, בדלקת ריאות, בשבץ, במחלת לב, שיקום לאחר ניתוח או בכל פגיעה משמעותית אחרת, זכאי הקשיש לטיפול פיזיותרפיה משקם בבית החולים עצמו.
  • הטיפול בקופות החולים – כאשר מדובר על קשיש שהשתחרר מבית החולים או כזה שסובל מנזק ממושך וכרוני, הטיפול יכול להיעשות במסגרת מכונים של קופות החולים השונות.
  • הטיפול בבית – עבור קשישים שאינם יכולים להגיע למרכזי הטיפול של קופות החולים או למכונים שהגיעו להסדר עם קופות החולים, יש לדעת שמשרד הבריאות ארגן נהלים מסודרים לקבלת טיפול בבית.
  • מרכזי מגורים לאוכלוסיית גיל הזהב – חלק גדול ממרכזי המגורים לבני גיל הזהב כמו בתי אבות ובתי דיור מוגן מספקים או מסייעים למתגוררים בהם להזמין מטפלים פיזיותרפיסטים מקופות החולים. פעמים רבות מקובל להציע לדיירים חוגים שונים שמבוססים על עקרונות פיזיותרפיסטים, כצורת פעילות מהנה וכזו המונעת נזקים עתידיים, גופניים ונפשיים. כאן מדובר למשל על התעמלות בונת עצם, פילטיס, ריפוי בעיסוק, שחייה טיפולית ועוד.
  • טיפול פרטי – לצד הטיפול במערכת הבריאות הממלכתית, ישנה אפשרות לבחור בטיפול פרטי.
  • לאחרונה החלה מגמה של הקמת מרכזי טיפול למבוגרים, מרכזי טיפול גריאטריים, שפותחו מתוך הבנה שיש לקדם שירותים מותאמים לאוכלוסייה המבוגרת. מרכזים כאלה מציעים בין היתר גם טיפולי פיזיותרפיה.
  • יש לציין את טיפולי ההידרותרפיה שהינם בעצם טיפול במיים. מידע נוסף כאן

מקדימים רפואה למכה

לפני סיום נעסוק בקצרה בחשיבות ההתנהגות הנכונה לשיפור הבריאות ואיכות החיים בגיל הזהב. למרות שראינו שלרשות האוכלוסייה הבוגרת ישנן דרכים שונות להסתייע בשיקום פיזיותרפי, תמיד עדיף להקדים רפואה למכה. את התוצאות הרצויות ניתן להשיג בכמה דרכים:

  • מתגברים על הבושה – קשישים רבים חשים בושה להסתייע במקל הליכה או בהליכונים למיניהם. התגברות על הבושה תחסוך סבל מיותר ושיקום ארוך עקב נפילה.
  • הספורט יפה לבריאות – קיום פעילות גופנית, המותאמת למצבו של הקשיש, מסייעת לבריאות הגוף והנפש וחוסכת טיפולים פיזיותרפיסטים ממושכים.
  • מפגשים חברתיים – פעילות חברתית מסייעת להרבה יותר מאשר מניעת הבדידות. השתתפות בפעילות כגון במועדונית לקשישים או בחוגים שונים, מסייעת בשמירה על מוח צלול יותר ובריאות טובה יותר.


    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715435

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר